Openbare diensten: mensen ten dienste van mensen

23/06/2017 - 10:41

23 juni : uitgeroepen tot internationale dag voor de openbare diensten door de Verenigde Naties. Hiermee erkennen we de inspanningen van ambtenaren over heel de wereld om efficiënte diensten te bieden aan elke burger.

 Openbare diensten geven onze samenleving een stevige basis.

De kwaliteit van de openbare diensten is essentieel voor het economisch en sociale welzijn van een land en het creëren van gelijke kansen voor alle burgers.

Ze organiseren diensten die voor iedereen onmisbaar zijn, zoals onderwijs, mobiliteit, gezondheidszorgen, kinderopvang, publieke nutsvoorzieningen, veiligheid… zonder gericht te zijn op winstbejag. Ze willen enkel dat zoveel mogelijk burgers van hun dienstverlening gebruik kunnen maken.

Besparen op openbare diensten, hen uitkleden, commercialiseren of privatiseren is dus geen goed idee. Daarvoor zijn ze té belangrijk.


De Europese federaties voor publieke dienstverlening (EPSU) willen dit jaar de bijdrage van miljoenen ambtenaren benadrukken die het beste van zichzelf gaven om kwaliteitsvolle diensten te behouden terwijl ze moesten afrekenen met de langetermijneffecten van loonbesparingen en loonbevriezingen. 
Openbare diensten zijn er voor jou. Geef hen je steun!

#internationaldaypublicservices

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten